Sophie

Als jong meisje werd ik op slag verliefd. Het kwam als donderslag bij heldere hemel. Nee, ik heb het niet over mijn leuke buurjongen van toen, maar over theater.

Als 6-jarige zag ik The Phantom of the Opera in het Circustheater in Scheveningen, ik was voorgoed verkocht.  De lucht leek te trillen door de zang, de dans, vooral de muziek, dat live orkest met al die instrumenten, de kostuums en dat magische verhaal.

Ik heb de helft van de voorstelling geslapen. Ik was ten slotte pas 6 en het was laat in de avond. En toch zie ik Christine nog zitten in haar boot, met al die lampjes, varend naar haar droombeeld. Naar de passie die fluistert: misschien vind ik hier wel waar ik echt voor wil leven.

En ik wist die avond in dat theater: ík heb hier misschien wel gevonden waar ik voor wil leven. Met heel veel plezier nam ik dansles en toen ik veertien was wist ik zeker dat er niks anders was dat ik wilde doen dan het theater.

Op dat moment veranderde de droom in een plan. En bij een plan kwamen zaken kijken als: is mijn dansniveau hoog genoeg, kan ik überhaupt wel zingen, pas ik in dat plaatje van hoe je eruit moet zien in de theaterwereld.

Twee jaar later was ik er zo zeker van dat ik toch nooit goed genoeg zou zijn om op het podium te stralen, dat ik op zoek ging naar een andere opleiding.

Ik ging op kamers en woonde samen met een huisgenote die een hekel had aan musical. Maar ik kon niet verbergen hoe het echt met me ging. En de waarheid is: ik wist niet wie ik was zonder het theater. Zij prikte feilloos door de illusie heen dat ik mezelf ook wel zou kunnen vinden zonder theater.

Mijn innerlijk vuur laaide op. Ik volgde een intensief zangtraject onder leiding van An de Brandt. Overwon een operatie aan stembandknobbels en het lange hersteltraject dat volgde. Ging naar de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater, deed de Estill Voice Training bij Alberto ter Doest en ik begon zijn opleiding van het Universal Voice Systeem.

Nu sta ik niet alleen met heel veel plezier weer op het podium, maar volgen ook bijna 30 leerlingen tweewekelijkse lessen in mijn Music Star Academy in Utrecht, Nieuwegein en Sassenheim. Leerlingen die op hun zesde in het theater wisten: dit ben ik. Dit wil ik doen. En ik mag ze nu helpen hun droom vast te houden en waar te maken.

Ik werk aan nieuwe droomprojecten, blijf groeien als mens én als zangeres en ik blijf Vocal Coaching en Business Coaching volgen.

Soms lijkt die kinderdroom zo onmogelijk en ver weg. Maar als de liefde er is, is niets onmogelijk. Door te blijven groeien. Door te vallen. Weer op te staan. Je eigen pad te kiezen. En te blijven luisteren naar de passie die fluistert: misschien vind ik hier wel waar ik echt voor wil leven. Niets houd je tegen.