Sophie

Als jong meisje werd ik op slag verliefd. Het kwam als donderslag bij heldere hemel. Nee, ik heb het niet over mijn leuke buurjongen van toen, maar over theater.

Als 6-jarige zag ik The Phantom of the Opera in het Circustheater in Scheveningen, ik was voorgoed verkocht.  De lucht leek te trillen door de zang, de dans, vooral de muziek, dat live orkest met al die instrumenten, de kostuums en dat magische verhaal.

Ik heb de helft van de voorstelling geslapen. Ik was ten slotte pas 6 en het was laat in de avond. En toch zie ik Christine nog zitten in haar boot, met al die lampjes, varend naar haar droombeeld. Dat wilde ik ook!

En ik wist die avond in dat theater: ík heb hier misschien wel gevonden waar ik voor wil leven. Met heel veel plezier nam ik dansles en toen ik veertien was wist ik zeker dat er niks anders was dat ik wilde doen dan het theater.

Op dat moment veranderde de droom in een plan. En bij een plan kwamen zaken kijken als: is mijn dansniveau hoog genoeg, kan ik überhaupt wel zingen, pas ik in dat plaatje van hoe je eruit moet zien in de theaterwereld.

Twee jaar later was ik er zo zeker van dat ik toch nooit goed genoeg zou zijn om op het podium te stralen, dat ik op zoek ging naar een andere opleiding.

Na een paar jaar studeren kon ik de onderhuidse kriebels niet meer negeren, ik moest en zou mijn passie volgen. Dus volgde ik een intensief zangtraject onder leiding van An de Brandt. Overwon een operatie aan stembandknobbels en het lange hersteltraject dat volgde. Ging naar de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater, deed de Estill Voice Training bij Alberto ter Doest en ik volgde zijn opleiding van het Universal Voice Systeem.

Nu sta ik niet alleen met heel veel plezier weer op het podium, maar volgen ook bijna 30 leerlingen lessen in mijn Music Star Academy in Utrecht en Sassenheim. Leerlingen die op hun zesde in het theater wisten: dit ben ik. Dit wil ik doen. En ik mag ze nu helpen hun droom vast te houden en waar te maken.

Soms lijkt die kinderdroom zo onmogelijk en ver weg. Maar als de liefde er is, is niets onmogelijk. Door te blijven groeien. Door te vallen. Weer op te staan en je eigen pad te kiezen. Niets houd je tegen.