Mind & Voice

3 oktober 2009, Amersfoort.

 

‘Tsja, weet je, een basketballer van 1.60 meter wordt ook nooit een sterspeler..’

 

Na een half jaar logopedie bleken mijn stemband knobbels nog steeds niet verdwenen. Ik moest een keuze maken. Of ik zou niets doen en hopen dat met veel logopedie de knobbels op mijn stembanden alsnog zouden verdwijnen, of ik zou kiezen voor de operatie.

Het pas aangewakkerde vlammetje in mij werd bijna uitgeblazen. De KNO arts dacht dat ik, met mijn stem, waarschijnlijk toch nooit professioneel zangeres en vocal coach zou worden. Hij geloofde er niet in. BAM. Die had ik in de pocket.

Waar ik de moed vandaan heb gehaald weet ik niet. Ik kon me gewoon niet indenken dat ik ooit iets anders zou doen met mijn leven dan zingen. Ik koos voor de operatie.

 

Een lang revalidatie traject met veel stemrust volgde. Ik moest mijn stem helemaal opnieuw opbouwen. En hoeveel ik ook trainde, steeds weer hoorde ik de stem van mijn KNO arts in mijn hoofd: ‘Een basketballer van 1.60 wordt ook nooit een sterspeler…’.

Jarenlang heb ik gevochten tegen dat label. Ik moest en zou bewijzen dat ik beter was dan dat. Tot ik me realiseerde, bewijzen? Aan wie dan wel? Ik kies er toch zelf voor om dit pad te bewandelen? Om als coach en als ondernemer te werken? Waarom zou ik me dan moeten bewijzen?

Het was alsof er een last van mijn schouders viel. Ik voelde me zoveel vrijer. De druk die zijn onverschillige opmerking op mijn schouders had geplaatst was weg.

 

Het grappige is, sindsdien zing ik ook veel vrijer. Blijkbaar heeft zijn mening over wat ik al dan niet met mijn stem zou kunnen bereiken heel lang een blokkade in mijn hoofd en op mijn stem geplaatst. Nu die blokkade is verdwenen, voel ik me zoveel lichter.

Het is voor mij de bevestiging dat je niet alleen zingt met je ‘Voice’, maar ook met je ‘Mind’. Elke negatieve overtuiging die je hebt over jezelf blokkeert jou pad naar echt vrij leven en zingen!

So let that shit go, and be free!

Geen idee waar te beginnen? Stuur me een berichtje, dan drinken we binnenkort een (virtueel) bakkie thee en wie weet kan ik je verder helpen!