Let's Sing!

Toen ik begon met zingen was ik al best wel ‘oud’. En dan bedoel ik, toen ik begon met het nemen van zanglessen en serieus een carrière als vocal coach overwoog, was ik al best wel oud.

‘Wat is oud?’, hoor ik je denken? Ik was een jaar of 18 en eigenlijk zong ik al jaren. Onder de douche, in de auto, op mijn kamer, in bed als ik eigenlijk moest slapen, overal waar ik kon, zong ik.

 

Op mijn 18e had ik een bijbaantje in het Beatrix Theater in Utrecht. Voor een theaterliefhebber als ik een droombaan. Heerlijk vond ik het, om door de gangen te dwalen, overal muziek te horen en me te omringen met alles dat theater is.

Op een dag kwam ik binnen via de artiesteningang om te gaan werken toen ik een briefje op het prikbord zag hangen. ‘AANGEBODEN: ZANGLES’.

Er vloog een tinteling door mijn lijf van mijn tenen tot aan mijn kruin. Zangles. Eigenlijk wilde ik al jaren meer doen met zingen. Echt zingen. Optreden. Hoge noten belten. Mensen ontroeren en laten genieten.

Ik besloot me, ondanks de zenuwen, aan te melden. De eerste les was dood eng, en tegelijkertijd fantastisch. In korte tijd ging er een wereld voor me open en ontwikkelde ik mijn stem in een razend tempo.

Ik stopte niet alleen bij het nemen van zangles, maar volgde elke mogelijke workshop en cursus die ik kon vinden. Zangtechniek, liedinterpretatie, you name it, I did it.

 

Jaren later, inmiddels had ik al van vele docenten mogen leren, kwam ik weer terug bij mijn eerste zangdocente. Degene die mij indertijd heeft geïnspireerd om mijn dromen na te jagen en die geloofde in mijn talent.

Zij bood me een stage plek aan en opnieuw leerde ik van haar. Dit keer niet als zangleerling, maar als vocal coach. Ze gaf me een plek om les te geven en moedigde me aan, me vooral te blijven ontwikkelen.

Op mijn pad als zangeres en coach ben ik door de jaren heen steeds weer mensen tegen gekomen die me inspireerden en motiveerden. Waar ik soms dacht dat een bepaalde route niet voor mij was weggelegd, openden zij deuren. En ik pakte al die kansen met beide handen aan.

 

Je bent nooit te oud om iets nieuws uit te proberen. Dus ga ervoor, doe waar jij van geniet en make it happen! Voel jij je nu geïnspireerd? Ik ben super benieuwd wat jou dromen zijn en hoe jij ze waar gaat maken! Wil je daar graag eens over brainstormen? Stuur me dan vooral een berichtje, dan gaan we binnenkort een lekker (virtueel) bakkie thee drinken!