Het leed dat auditie doen heet...

Mijn eerste keer auditie doen.. God, wat een drama was dat!

De eerste keer dat ik auditie deed was voor een musicalvereniging. Ik had net, een week daarvoor, te horen gekregen dat ik stembandknobbels had. Tijdens de auditie ging mijn stem alle kanten op, sloeg over, het lukte me niet om volume te maken en als klap op de vuurpijl begon ik uit frustratie en onzekerheid ook nog eens te huilen.

Het zal je niet verbazen dat ze me niet hebben aangenomen.

Een jaar, stembandoperatie, logopedie en heel veel oefenen later, mocht ik alsnog aansluiten bij deze musicalvereniging. Ik heb 5 jaar lang hele mooie rollen mogen spelen en gave solo’s mogen zingen. Het is dus best goed gekomen.

De schaamte, frustratie en het gevoel van falen uit de eerste auditie herinner ik me echter nog maar al te goed.
Het grappige is, de voornaamste reden dat die auditie mislukte, was niet het feit dat mijn stem niet in optimale conditie was. Mijn grootste vijand op dat moment, was ikzelf.
Ik blokkeerde compleet. Uit onzekerheid. Omdat ik niet wist waar mijn kracht lag. Ik probeerde na te bootsen wat ik kende en gaaf vond om te horen. Maar was totaal onwetend over of dat wel míjn sterke punt was.

Het gebrek aan controle over mijn stem, en de stembandknobbels in combinatie met deze onzekerheid deden me in die auditie de das om.

Fast forward. Inmiddels kan ik met een soort nostalgische weemoed terug denken aan dat onzekere, onwetende meisje. Ze deed haar best, maar ze wist het gewoon niet.
Waarom ‘weet’ ik het nu wel? Door alle toffe, fijne, moeilijke, zware, inspirerende en motiverende ervaringen die ik in de tussentijd heb opgedaan.

Eén van die ervaringen was het spelen in de musical The Attic. Deze musical werd geregisseerd door Mark van Haasteren. Diezelfde Mark die op 7 oktober een fantastische Workshop Auditietraining komt geven.
Mark zag in mij, en alle andere spelers in onze cast, waar ik goed in was en wist dit op een ontspannen manier naar boven te halen. Hij maakte dat ik me zo op mijn gemak voelde en kon ontwikkelen als actrice en zangeres.

Deze ervaring deel ik graag met jullie!

Daarom heb ik hem uitgenodigd voor de workshop op 7 oktober. Wil jij ook graag meer in je kracht staan en ondanks je zenuwen, stralen op het podium of tijdens je auditie? Meld je dan aan voor deze workshop via info@musicstaracademy.nl

PS. En die zenuwen? Die blijven. En daar ben ik blij om. Ze maken me alert en on top of my game. Maar ze zullen me nooit of te nimmer meer blokkeren of in de weg zitten. Want ik weet wat mijn kracht is en hoe ik deze moet laten zien. En daar ga ik voor. Kriebels in mijn buik en gaan met die banaan.