Be your own kind of beautiful!

Be your own kind of beautiful!

 

Dit is sinds afgelopen jaar echt één van mijn mantra’s. En voor mij gaat het niet alleen maar over de buitenkant, hoe je eruit ziet, maar ook over hoe je je gedraagt en hoe je stem klinkt.

Vanaf het allereerste moment dat ik serieus begon met zingen, is mijn grootste wens geweest: heel hard en hoog kunnen belten (luid, roepend zingen, zoals veel popsterren doen, maar wat bijvoorbeeld ook veel in musicals wordt gebruikt).

Ik heb me rot geoefend op dat belten, maar het bleef oncomfortabel. Ik werd er wel steeds beter in. En mensen gingen mij labelen als ‘goede belter’. Want dat was toch mijn comfortzone? Ik was altijd aan het belten!

Het heeft echter heel lang geduurd voor ik comfortabel luid én hoog kon zingen. Nog steeds voelt belten als werken, zeker niet als comfortzone.
Ik weet trouwens wel heel goed hoe het moet, dat belten. Ik heb het zoveel geoefend

Na verloop van tijd begon ik me af te vragen waarom ik dat toch zo graag wilde? Waarom forceerde ik mijn stem in een richting, die duidelijk niet het meest natuurlijk voelde?

Ik ben andere stijlen gaan uitproberen en kwam erachter dat mijn stem heel andere kwaliteiten heeft. Mijn stem is warm, donker en kan heel zwoel klinken. Dat voelt lekker, dat zingt fijn, dat is míjn comfortzone.

Het grappige is, hoe meer ik dat ging omarmen, hoe meer positieve reacties ik kreeg op mijn stem. Ik ben zelfs gevraagd voor een nieuwe project vanwege deze stemkwaliteiten!

So be YOUR own kind of beautiful. Want jij bent uniek en prachtig zoals je bent! Het lijkt mij super leuk om samen met jou aan jouw unieke geluid te werken. Zin om door mij gecoacht te worden? Stuur me een berichtje en dan gaan we kijken wat ik voor je kan betekenen!

 

PS. Dat belten doe ik trouwens nog steeds. Want ja, het klinkt soms gewoon heel vet! Maar ik staar me er niet meer op stuk. Want mijn stem is zoveel meer dan alleen maar hard en hoog!